Vesti

APR UPOZORAVA:LAŽNE UPLATNICE KRUŽE SRBIJOM

Veliki broj privrednika i preduzetnika u Srbiji dobio je prethodnih dana uplatnicu uz poruku da upis u privredni registar košta 4.500 dinara i da će, ukoliko to ne urade najkasnije do 12. oktobra, ta naknada biti čak 15.000 dinara. Mnogi privrednici su traženi iznos uplatili misleći da je dopis poslala državna Agencija za privredne registre (APR). Međutim, reč je o klasičnoj prevari, čiji je cilj da dovede u zabludu što više ljudi da, bez provere, uplate novac privatnoj firmi.

„Upis u Privredni registar vrši se u skladu sa Opštim uslovima koji se nalaze na internet stranici registra. Na osnovu Opštih uslova naknada za upis iznosi 4.500 dinara, koju možete da uplatite putem uplatnice u prilogu. Ukoliko uplatu ne izvršite najkasnije do 12. oktobra 2020. godine, naknada za upis iznosiće 15.000 dinara“, stoji u dopisu.

APR je na zvaničnom sajtu istakao da im se ovim povodom obratio veliki broj privrednih subjekata i upozorila da ova ponuda ne potiče iz APR:

“Isti ne predstavlja zvanični registar APR. U pitanju je ponuda koja ima isključivo komercijalnu svrhu oglašavanja za račun privrednog društva „Digitalna platforma d.o.o.“ Beograd – Novi Beograd”.

Inače, kompanija „Digitalna platforma“ osnovana je 14. februara 2020. sa sedištem na Bulevaru Mihajla Pupina na Novom Beogradu. Delatnost joj je „istraživanje tržišta i ispitivanje javnog mnjenja“, a K. G., direktor i vlasnik firme, koja ima kapital od 1.000 dinara, ima hrvatski pasoš.

Prevara slična ovoj organizovana je i prošle godine, s tim što je naknada za upis u registar iznosila 4.000 dinara, a ukoliko se ne plati u roku od osam dana, čak 16.000 dinara.

Related Articles

Komentariši

Back to top button