BiznisVesti

Program smanjenja nezaposlenosti mladih u prijepoljskoj opštini kroz razvoj turističkog proizvoda

Udruženje “Nova vizija” počelo sa realizacijom projekta “Program smanjenja nezaposlenosti mladih u prijepoljskoj opštini kroz razvoj turističkog proizvoda”.

Za učesnice projekta u toku je realizacija seminara i kreativnih radionica za primenu dekupaž i scrapbbok tehnika za izradu suvenira, dekorativnih ili upotrebnih predmeta. Polaznice obuke dobiće sve potrebne informacije o materijalima neophodnim za rad u dekupaž tehnici (boje, lakovi, patine, rižin papir, šabloni, salvete, repro materijal, vrste četkica i sl.). Seminar će obuhvatiti obuku za primenu tehnike dekupaž na različitim predmetima dekorativnim ili upotrebnim kao i na različitim materijalima (drvo, staklo, keramika, karton).

Posebno je zanimljiva Scrapbbok tehnika , jedna od najstarijih hobi tehnika koja se može razviti u dobru poslovnu priliku i izvor zarade.

Udruženje će projekat realizovati u partnerstvu sa kompanijom „Krojač“ iz Beograda i Turističkom organizacijom iz Prijepolja koja će učesnicama projekta omogućiti prodaju izrađenih predmeta u svojoj suvenirnici.

Polaznice radionica će, nakon što ovladaju veštinama, saradnju moći da ostvare sa prvom domaćom internet suvenirnicom Suveniri Srbije, najznačajnijim promoterom ovog tržišnog segmenta i domaće radinosti u Srbiji.

Partnerstvo sa beogradskom firmom „Krojač“, koja je autor i osnivač Suvenira Srbije, omogućiće plasman njihovih proizvoda i izvan prijepoljske opštine.

Navedeni aspekt programa je veoma bitan jer omogućava učesnicama projekta da, osim na lokalnom nivou, prošire svoj rad i ponudu i na nacionalnom nivou. Suveniri Srbije kao najveći regionalni adresar proizvođača suvenira svojim članovima omogućava besplatan info servis – informacije o uspešnom nastupu, razvoju proizvoda, konkursima, manifestacijama, kupcima, sajmovima.

Sve učesnice projekta dobiće osnovni paket repro materijala, slikarskog materijala kako bi i po završetku projekta mogle samostalno da se bave izradom suvenira i dekorativnih predmeta. Reč je o ženama izmedju 18 i 30 godina koje će se kroz teoretski i praktičan rad edukovati za pokretanje sopstvenog biznisa u oblasti kreativne industrije.

Projekat “Program smanjenja nezaposlenosti mladih u prijepoljskoj opštini kroz razvoj turističkog proizvoda” podržava Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije.

Related Articles

Komentariši

Back to top button