TurizamVestiZabava

Na Zlatiboru izgrađena najveća gondola na svetu

Turistička ponuda Zlatibora i njen razvoj predstavljaju pravi ponos i jednu od centralnih tačaka turizma u Srbiji.

Iz sezone u sezonu Zlatibor razvija svoju ponudu i oduševljava svoje posetioce novim i nesvakidašnjim atrakcijama. Jedna od takvih je svakako novoizgrađena Gondola, devet kilometara duga trasa, koja povezuje centar naselja sa kompleksom Tornik.

Puštanjem u rad ovog zadivljujućeg kompleksa ostvariće se višegodišnji ambiciozni plan zlatiborskog turizma, a planina upisati u svoja dostignuća još jedan projekat, kojim se ona upisuje u red posebnih turističkih destinacija.

Gold gondola Zlatibor predstavlja najdužu panoramsku gondolu na svetu. Duga devet kilometara ona vazdušnom linijom povezuje tri ključne zlatiborske tačke: Zlatiborsko jezero, Ribničko jezero – na kom se nalazi međustanica, i ski centar Tornik, krajnju tačku koja se nalazi na 1496. metru.

Vožnja od prve do poslednje stanice traje 25 minuta, tokom kojih ćete doživeti savršeno iskustvo, dok sa visine posmatrate prirodne lepote Zlatibora, njegove zelene padine, livade, pašnjake ili razvijene turističke komplekse. Što se tiče kapaciteta, Gondola može da primi 600 putnika po satu, koji mogu da se rasporede u 55 kabina.

U izgradnju ove moderne atrakcije uloženo je 13 miliona evra, koji će uticati da Zlatibor postane još posećenija destinacija, kako u Srbiji, tako i u regionu. Krajem avgusta Gondola je puštena u probni rad, koji će trajati 45 dana, nakon čega će zvanično početi sa radom.

Gold gondola i ono što svojom vožnjom prikazuje dokaz su ubrzanog razvoja i odlične turističke ponude Zlatibora. Ova planina je idealno mesto za duže ili kraće boravke i kvalitetne odmore, koje će naročito prijatnim učiniti objekti kategorije Zlatibor smeštaj.

Sve navedeno sigurna je garancija da ćete uživate tokom svojih zlatiborskih odmora.

Related Articles

Komentariši

Back to top button