VestiZabava

U Priboju održan Šahovski turnir Prijateljstva

U ponedeljak je u hotelu Lim u Priboju, u organizaciji Saveza za cerebralnu i dečiju paralizu Srbije a pod pokroviteljstvom Ministarstva za rad, zaposljavanje, boračka i socijalna pitanja održan Šahovski turnir Prijateljstva.

Turnir je okupio šahiste iz udruženja iz Beograda, Svilajnca, Zaječara, Doljevca i Priboja – ovogodišnjeg grada domaćina koji je ujedno poneo i titulu pobednika. Drugu poziciju zauzeli su gosti iz Beograda dok su trećeplasirani bili Zaječarci. Ekipe koje su osvojile prva tri mesta su ponele pehare, dok su svi ostali učesnici dobili zahvalnice od organizatora.

Nakon Novog Sada i Pančeva, ovogodišnji domaćin Šahovskog turnira Prijateljstva bilo je Društvo za cerebralnu i dečiju paralizu Priboj. Prvo je trebalo da se održi u junu, ali je pomeren zbog epidemije korona virusa. Broj ekipa je nešto manji u odnosu na ranije, ali to nije važno – najbitnije je da su svi učesnici uživali u šahovskoj igri  ali i druženju.

Šahovski turnir Prijateljstva bio je posvećen i nedavno preminuloj Snežani Stojić, koja je godinama unazad bila stub Pribojskog udruženja za Cerebralnu i dečiju paralizu u Priboju. Za sve što je činila, lokalno udruženje je njenoj porodici danas dodelilo i posebnu zahvalnicu. Takođe, osim takmičara i udruženja, u ime opstine Priboj zahvalnicu je primio i predsednik Skupstine opštine, Boris Mrdović koji je tom prilikom istakao da će lokalna samouprava i ubuduće pomagati rad Društva za Cerebralnu i dečiju paralizu i nastojati da olakša, omogući i unapredi uključivanje njegovih članova u svakodnevne tokove života kao ravnopravnih građana.

Related Articles

Komentariši

Back to top button
AllEscort