VestiZabava

Po volji Užičana, završeno dečje igralište na Megdanu

Građani Užica, glasanjem putem aplikacije koja je  prethodne godine bila aktivna na sajtu grada, odlučili su da se sredstva Programa „Udružimo se“ upotrebe za izgradnju dečjeg igrališta na Megdanu. Imajući u vidu da se ovaj prostor nalazi u centru grada, biće dostupan velikom broju najmlađih Užičana a ne samo deci koja stanuju u neposrednoj blizini. Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu, u vidu godišnje nagrade, gradu Užicu je doniralo 2,6 miliona dinara dok je ostatak finansiran iz budžeta grada. Ukupna vrednost izvedenih radova i postavljenog mobilijara iznosi oko pet miliona dinara.

Program „Udružimo se“ nudio je Užičanima tri projekta od kojih su se, njih oko 3700, odlučili baš za ovo igralište ali će se delom uraditi i rekonstrukcija Malog parka, koji je bio jedan od ponuđenih predloga. Sredstva su obezbeđena iz nagrade dobijene od Mimistarstva državne uprave i lokalne samouprave i Stalne konferencije gradova i opština.

Grad Užice ulazi u realizaciju novih 18 projekata kroz koncept Užički program lokalnog partnerstva „Udružimo se“.

„U finansijskom i građevinskom smislu to nisu veliki projekti ali ono što je važno jeste da su oni, pre svega, želja naših sugrađana da u svom neposrednom okruženju realizuju projekte koji su njima značajni a finansiraju se iz poreza na imovinu koji naši sugrađani plaćaju. Za te projekte imamo planiranih trinaest miliona dinara od čega će deset biti izdvojeno iz gradskog budžeta a tri miliona je obezbeđeno iz donatorskog programa Reforma poreza na imovinu koji finansira Švajcarska vlada”, kazao je član Gradskog veća zadužen za finansije Miodrag Petković.

Prema budućim planovima lokalne samouprave, Užice ove godine, sadržaje slične ovome dobiti u blizini gradskog stadiona i u Gorjanima.

Related Articles

Komentariši

Back to top button