VestiZabava

Kadrovi filma o Tomi Zdravkoviću snimljeni u prijepoljskom Domu kulture

Po scenariju Nikole Pejakovića i Dragana Bjelogrlića, u Prijepolju je u utorak nastavljeno snimanje filma o najvećem boemu među pevačima narodne muzike – Tomi Zdravkoviću. Dom kulture zbog svog izgleda i građevine slične nekadašnjem Domu sindikata, gde je Toma održao 20 koncerata zaredom, odabran je za snimanje nekoliko scena.
Prve klape filma o Tomi pale su sredinom leta u Valjevu. Posle toga je glumačka ekipa snimala kadrove na više lokacija u zemlji i inostranstvu. Scenarista Dragan Bjelogrlić kaže je u Prijepolju snimljeno nekoliko scena vezanih za koncerte koje je održavao Toma Zdravković.
„Scene koje će biti na samom početku filma snimljene su ovde u Prijepolju. Potom koncertne scene koje je nekada Toma držao u Domu sindikata”, navodi Bjelogrlić. On ističe da će u ovom filmu posebna pažnja biti posvećena muzici.
„Tomu Zdravkovića zvali su „pesnik tuge“. Pevao je iz duše, i za dušu” dodaje Bjelogrlić.
Glavna uloga je pripala glumcu Milanu Mariću, a uloga Silvane Armenulić – Tamari Dragičević. Marić ističe mu je veliki izazov tokom snimanja bio da prenese emocije koje je Toma u svojim pesmama prenosio na publiku.
U ostalim ulogama igraju Petar Benčanin, Andrija Kuzmanović, Mirjana Karanović, Slobodan Boda Ninković, Marko Janketić, Ivana Zekić i mnogi drugi.
Aca Pejovića upravo su pesme Tome Zdravkovića, koje je na početku svoje karijere pevao, vinule u zvezde i trasirale mu put kojim sada gazi. Popularni pevač obišao je u rodnom gradu producente i glumačku ekipu koja je snimala scene u Domu kulture. I ako ima bitnu “ulogu” u kreiranju filma, nije želeo da otkrije medijima na koji način će se on pojaviti u filmu.
„Ako pričamo o narodnoj muzici, odrastao sam na pesmama Tome Zdravkovića i on je ostavio ozbiljan trag na mojoj muzičkoj karijeri. O svojoj ulozi u filmu ne mogu da govorim dok ne bude premijera filma”, zagonetno je kazao Pejović.
Snimanje filma trajaće do kraja oktobra, dok se premijerno prikazivanje očekuje na proleće.

Related Articles

Komentariši

Back to top button