Vesti

Saopštenje za javnost – Akcija „16000 stabala za 16000 ložišta“

Manifestacija EVROPSKE NEDELJE MOBILNOSTI koja se realizuje u toku ove sedmice u Užicu skreće pažnju na sve veću zagađenost javnog prostora, potrebu za smanjenjem emisije štetnih gasova i potrebu za sve većom kontrolom kvaliteta, kako vazduha, tako kompletnog životnog okruženja.

Iz tog razloga je značajno da u našem gradu bude što više zelenih površina i da sve javne površine održavamo čistim, što se pokazalo kao izuzetno bitno i u ovoj, još uvek aktuelnoj, epidemiološkoj situaciji.

U gradu ima 16000 induvidualnih ložišta ,koji su jedan od najvećih zagađivača vazduha,pa je grad rešio da svim vlasnicima individualnih ložišta pokloni po jednu sadnicu belog jasena ili mleča koje treba da zasade u svom dvorištu.

„Pošumljavanje je jedna od najboljih mera za dugoročno rešavanje problema kvaliteta vazduha i zaštite životne sredine.Ukoliko svako domaćinstvo koje ima individualno ložište zasadi po jedno stablo zeleni pojas u Užicu će se povećati za 6,4 hektara“ ,naglasila je Jovičić.

Prijave za akciju 16000 ložišta za 16000 stabala se mogu obaviti na sajtu grada ,telefonom,mejlom ili u kancelariji Odeljenja za zaštitu životne sredine u Gradskoj upravi. Ova akcija će biti realizovana u oktobru ove godine

Related Articles

Komentariši

Back to top button