VestiZabava

Kancelarija za mlade: FILMSKI FESTIVAL SLOBODNA ZONA

U okviru saradnje Kancelarije za mlade i festivala Slobodna zona biće prikazana četiri filmska ostvarenja.

U Domu kulture, u Kancelariji za mlade, od 22. do 25. septembra gostuje četrnaesta po redu turneja filmskog festivala Slobodna zona. Prijepoljska publika će imati priliku da u naredna četiri dana, u terminu od 18 sati, besplatno pogleda četiri najbolja filmska ostvarenja sa prošlogodišnje festivalske smotre.

Ovogodišnja filmska nedelja startuje francuskim igranim filmom “Alis i gradonačelnik“ o međugeneracijskom odnosu između gradonačelnika Liona, koji se nakon 30 godina u politici oseća bezidejno i mlade filozofkinje Alis koju angažuje kao savetnicu. Film na duhovit način preispituje poglede na život dve dijametralno suprotne ličnosti.

Islandski film “Okrug“ je humana drama o udovici Inge, koja se nakon smrti muža, harbro upušta u borbu protiv korupcije i nepravde u maloj farmerskoj zajednici u kojoj živi.

Glavna protagonistkinja filma “Zvezda od 100 kila“ je šesnaestogodišnja Luis koja želi da postane astronaut, međutim njena težina od preko 100 kilograma predstavlja problem.

“Moje neverovatno leto sa Tes“ je priča o dvoje buntovnih tinejdžera koji kroz zajedničko druženje upoznaju koliko je porodica značajna za njihov život.

Filmski festival Slobodna zona osnovan je 2005. godine i bavi se angažovanim filmom. Na festivalu su zastupljeni igrani i dokumentarni filmovi koji se bave ozbiljnim temama koje prožimaju današnje društvo.

Related Articles

Komentariši

Back to top button
AllEscort