BiznisVesti

Za program Moja prva plata zainteresovano oko 600 posodavaca u užičkom kraju

Na području užičke filijale Nacionalne službe za zapošljavanje kroz program „Moja prva plata “ do sada je interesovanje iskazalo oko 600 poslodavaca koji su ponudili preko 1000 radnih mesta. Dragana Kostić iz NSZZ kaže da se program „Moja prva plata“ realizije bez zasnivanja radnog odnosa u trajanju od 9 meseci.

Na ovaj način daje se mogućnost mladima, do navršenih 30 godina života, bez radnog iskustva da obave praksu na konkretnim poslovima kod poslodavca u cilju sticanja znanja i veština i na taj način povećaju svoje mogućnosti za zapošljavanje.

Ovim programom dodatno će se smanjiti broj nezaposlenih mlađih do 30 godina, kažu u NSZZ. Trenutno na području užičke filijale na posao čeka 8,5 hiljada lica. Među njima je najviše nezaposlenih sa 3 ili 4 stepenom stručne spreme, a najmanje je visoko obrazovanih.

Poslodavci zainteresovani za učešće u programu podsticanja zapošljavanja mladih pod nazivom “Moja prva plata“ imaju još 10-ak dana za prijave. Nakon toga, od 1. do 15. oktobra, uslediće faza u kojoj se prijavljuju zainteresovana nezaposlena lica, a početak sprovođenja programa očekuje se u novembru.

Related Articles

Komentariši

Back to top button