TurizamVestiZabava

Novi sadržaji za aktivan odmor na Zlatiboru

Na prostoru kod hotela “Olimp“ u završnoj fazi je izgradnja sportskog parka sa nizom terena. Gradnja ovog parka finansira se sredstvima Evropske unije, a tu će biti igrališta za odbojku na pesku i basket,teretana na otvorenom, dečje sprave, ljuljaške, klackalice, tobogani,jedna mala atletska staza i drugo potrebno onima što aktivno provode odmor na Zlatiboru,saopšteno je iz TO Zlatibor.

Uporedo se radi i jedna nova trim staza iznad hotela “Iris”, prema dečjem vrtiću. To je jedna savremena trim staza duga 290 metara, čiju gradnju zajedno finansiraju opština Čajetina i Ministarstvo trgovine,
turizma i telekomunikacija. Za desetak dana biće završena i data na korišćenje svima koji uživaju u aktivnostima na otvorenom,navodi se u saopštenju.

Ovi i drugi novi sadržaji čine turističku ponudu Zlatibora bogatijom i raznovrsnijom. Što je značajno s obzirom da su ovdje zastupljeni različiti oblici turizma: prije svega zdravstveni, zatim sportsko-rekreativni, izletnički, seoski, kongresni i event turizam. Zlatibor je istovremeno i izvrsna polazna osnova za obilazak i upoznavanje okoline neprocenjivih prirodnih i kulturnih obeležja.

Related Articles

Komentariši

Back to top button