TurizamVesti

Zlatibor je lekovita banja

Zlatibor je lekovita banja, rekreativni centar, skijalište, centar kulturnih dešavanja i okupljanja ljudi sa svih strana. Sjajno ćete se zabaviti kad god odlučite posjetiti ovu planinu. Ima mnogo toga da ponudi i u zimskoj i u ljetnoj sezoni.

Zimi je poznato skijalište, gdje se nakon aktivnog dana možete opustiti uz šalicu toplog čaja uz kamin i promatrati veličanstvene reljefe prekrivene snijegom. Ljeti ćete pronaći hlad i pobjeći od gradske buke. Tada je pravo vrijeme za aktivan odmor i osvajanje planinskih vrhova. Iako su dani svježiji nego u gradu, noći su i ovdje vruće, jer su sinonim za dobru zabavu i ludu zabavu.

Ponuda je prilično raznolika, pa je Zlatibor idealno mesto za odmor roditelja sa decom, tinejdžera, mladih, kao i starije populacije. Djeca nova iskustva stječu u školama skijanja, jahanja ili plivanja, dok stariji vrijeme mogu provoditi u laganom hodanju, planinarenju, noćnim klubovima i diskotekama, bazenima, terenima za tenis i golf.

U svakom slučaju, preporučujemo da ne propustite probati specijalitete tradicionalne zlatiborske kuhinje. Jedan od najboljih načina za upoznavanje mjesta je probavanje njegove hrane. Počastite nepce zlatiborskim sirom, kajmakom, lepinjama, pršutom ili ljubičkom pastrmkom.

Na Zlatiboru ćete degustirati najbolje srpske specijalitete, videti najlepše predele, odmoriti telo i dušu. Planina zove, avanture tek počinju, idemo na Zlatibor.

Related Articles

Komentariši

Back to top button