TurizamVesti

Zlatibor je najposecenija planina u Srbiji sa skoro pola miliona nocenja

Ovog leta, uprkos nepovoljnoj zdravstvenoj situaciji u zemlji i svetu, Zlatibor je zabeležio veoma veliku posećenost. Rekordne posjete obavljene su na gotovo svim lokalitetima, a prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, planina je bila najposjećenija u prvih osam mjeseci sa preko 491.000 noćenja.

Veliki broj posetilaca dokazuje da Zlatibor iz godine u godinu poboljšava svoju turističku ponudu. Ove godine bilo je veliko interesovanje za vidikovce na Gradini i Obadovom brdu, koji su izgrađeni prethodnih godina. Takođe, ove godine započela je velika rekonstrukcija turističkog centra planine. Pored svih prirodnih lepota, prelepih pejzaža, brojnih aktivnosti koje nudi, Zlatibor je dobio i moderni turistički centar koji će ulepšati boravak turista, a meštanima služiti s ponosom.

Kraljev trg postepeno je dobivao potpuno novi izgled, a radovi se privode kraju na oduševljenje turista. Završava se i uređenje Trgovačke ulice u kojoj će biti svi barovi koji su nekada bili oko jezera, a ulica koja spaja hotel Olimp i odmaralište Dunav biće moderno šetalište koje će biti pogodno za porodice sa malom djecom i bebe kao i za ljude. sa invaliditetom. Novi moderan izgled jezera krasiće planinsku lepotu i biće “biser” Zlatibora.

Po završetku rekonstrukcije Trga i puštanju u rad turističkog projekta decenije, Zlatne gondole, priprema se još jedna velika investicija, najavila je opština Čajetina. Na Ribničkom jezeru, na stanici gondola, najavljena je izgradnja turističkog kompleksa Zlatni grad na više od 200 hektara.

Related Articles

Komentariši

Back to top button