Hrana

Turistička ponuda i ukusi Zlatibora na “Festival of good food and wine”

„Festival dobre hrane i vina“ koji se održava na savskom šetalištu Beograda na vodi, sigurno je mesto i događaj na kome Zlatibor kao vodeća turistička destinacija u zemlji i regionu, kao i područje izuzetnih karakteristika ima šta da istakne i predstaviti njegove specijalitete i turističke sadržaje.

U organizaciji Turističke organizacije Zlatibor i poslovnog udruženja “Zlatiborski Eko Agrar”, na ovom festivalu, koji se ove godine održava drugi put i snima, predstavljeni su najbolji ukusi Zlatibora i turistička ponuda Zlatne planine. porast broja izlagača. Kao proizvođači autentičnih zlatiborskih specijaliteta učestvovali su: mlekara “Naša Zlatka”, proizvođač suhomesnatih proizvoda Mitar Marić, proizvođač meda Svetozar Dabić, pršuta “Acim”, poljoprivredno domaćinstvo Radeljić sa rakijom Tubac i Zlatne rudine kao proizvođač određene vrsta sira nagrađena paketom “Najbrand”. – za inovacije u proizvodnji tradicionalne srpske hrane “.

Festival je svečano otvorio zamenik gradonačelnika grada Beograda Goran Vesić, dok su u okviru festivalskog programa posetioci mogli da učestvuju u radionicama i nagradnim igrama, kao i da degustiraju ukuse proizvoda koji im se sviđaju.

U uglu Zlatibora vladalo je veliko interesovanje za ponude za jesen i predstojeću sezonu, kao i za degustaciju pršuta, sira, rakije i meda koji su bili pri ruci i mamili gurmane i gurmane. Najsretniji posjetitelji osvojili su vrijedne nagrade koje su donirali naši izlagači.

Related Articles

Komentariši

Back to top button
AllEscort