TurizamVesti

Turisti odani Zlatiboru i ovog leta

Veliki broj građana je shvatio da je to najsigurniji način da se odmori u Srbiji ove nezdrave ljeta, pa je, prema dostupnim podacima, na Zlatiboru je izuzetno posjetio je u drugoj polovini ljetne sezone. Ponuda turističkih predstavnika Zlatibora bila je puna sadržaja, među kojima ima i sasvim novih. Tokom avgusta na planini je dnevno boravilo do 27 hiljada gostiju, koji su pored kvalitetne usluge u smještajnim objektima uživali u vrtovima kafića i restorana, jednodnevnim izletima i brojnim atrakcijama.

Krajem avgusta neki lokaliteti oborili su rekord u broju posjeta u odnosu na prošlu godinu. Tako je Stopićevu špilju u avgustu posjetilo 45.000 turista, a od početka godine ukupno 90.600, čime je oboren prošlogodišnji rekord od 89.000 posjeta.

Dino park je premašio broj posjeta ovog ljeta, posebno u avgustu, u odnosu na isti period prošle godine. Tome je prije svega pridonio položaj parka koji svoje atrakcije temelji na otvorenom prostoru, kao i novi sadržaji namijenjeni odraslima.

Novootvoreni tematski park “El Paso City”, kaubojski grad u Vodicama, također privlači veliko zanimanje posjetitelja. Desetine hiljada turista uživalo je u ovom parku, u kojem se posjetitelji osjećaju kao u pravom vestern filmu, što ga već čini jednim od najposjećenijih lokaliteta na planini, nakon samo četiri mjeseca rada. Planinski centar Tornik, vodopad u Gostilju, Muzej “Staro selo” u Sirogojnu i Avanturistički park u centru Zlatibora takođe su bili veoma popularni.

Odlične rezultate zlatiborskog turizma potvrđuje i velika popunjenost hotela i privatnog smeštaja, koja je tokom avgusta u nekim objektima dostigla 90%. Očekivano, najbrojniji su bili domaći gosti, zatim iz Bosne i Hercegovine, a ovdje se odmarao manji broj turista iz Rusije, Njemačke i Francuske. Vlasnici restorana i kafića zadovoljni su svojim poslovanjem u tom ljetnom mjesecu, koji su, poštujući sve epidemiološke mjere, uspjeli uslužiti velik broj gostiju, zahvaljujući prostranim i lijepo uređenim vrtovima.

Budući da su se radovi u centru Zlatibora u avgustu privodili kraju, veliki broj gostiju uživao je u novom izgledu Kraljevskog trga, a brojni turisti mogli su se upoznati na Šumatnom brdu, kod izvora Oko, na vidikovcima Gradine, Obadovo brdo, Čuker. .. Zlatiborske livade i šume bile su prepune znatiželjnih i zaljubljenih gostiju, koji su osveženje od avgustovskih vrućina pronašli u senci borova, potoka, bazena i plaža u okolini.

Pored umirujućih pejzaža, bogate turističke ponude i velikog izbora aktivnosti, topli osmesi i dobrodošlica domaćina ovog leta uverili su brojne goste Zlatibora da je u neizvesnom periodu, kakav je iza nas, Zlatibor bio i ostala njihova oaza mira i odmoriti se

Related Articles

Komentariši

Back to top button
AllEscort